Matematik

eksponentiel funktion, bestem forskrift

30. april 2016 af mon854 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (0, 12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på -5,6 %. Bestem forskriften for funktionen. Angiv a-værdien med 3 decimaler.

Er kørt fast i denne opgave, nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af 123434 (Slettet)

En eksponentiel funktion har forskriften f(x)=b*ax

b-værdien er skærringen med y-aksen, deraf (0,b). Da grafen for eksponentiel funktion går gennem punktet (0,12), så er  b=12

r=-5,6

a=1+r/100

a=1+(-5,6/100)=0,944

f(x)=12*0,944x


Skriv et svar til: eksponentiel funktion, bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.