Matematik

Ligning

01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løses denne ligning? Jeg tror logaritmer skal bruges:

0.5x+10=13


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af Kitx0218 (Slettet)

Først skal X stå alene på den ene side:

0,5x + 10 - 10 = 13 - 10

0,5x = 3

Nu skal der være 1x istedet for 0,5, så der skal divideres:

0,5x / 0,5 = 3 / 0,5

x = 6

For at tjekke, kan man altid sætte 6 ind på x's plads i den oprindelige ligning 


Svar #2
01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tak :) Kan man ikke gøre det via logaritmer på en eller anden måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af mathon

0.5x + 10=13     er ikke logaritmisk


Svar #4
01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.