Matematik

Hjælp til udregning af trekanter - uden hjælpemidler

01. maj 2016 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af StoreNord

I trekant ABC kan du finde a med arealformlen:       12=½*a*4

Så kan du finde c med Pythagoras.

(Husk at tegne en skitse)

Desuden ved du så nu, at:       \frac{6}{e}=\frac{4}{f}=\frac{\sqrt{4^{2}+6^{2}}}{g}


Svar #2
01. maj 2016 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan tegner man en skitse af situationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af StoreNord

Man tager et stykke kvadreret papir og tegner de 2 retvinklede trekanter. ABC til venstre og DEF til højre.

Overfor hvert hjørnepunkt i trekanterne ligger modstående sider; overfor A ligger siden a, overfor B ligger b ... o.s.v.

Du kan også konstruere ABC således:

Start med grundlinjen AC=4 cm=b. Opret den vinkelrette i C. Op ad den vinkelrette lægges et linjestykke BC=a, som du fandt med arealformen. Tegn så AB=c, og beregn den ved hjælp af Pythagoras.

Du kan alligevel ikke bruge     \frac{6}{e}=\frac{4}{f}=\frac{\sqrt{4^{2}+6^{2}}}{g}{\color{Red} }      til noget. Undskyld!      :)

Du ved at DEF er 9 gange så stor som ABC. Der gælder altså:

½ · k·4 · k·6 = 9 · 12    =>       k2=9    =>   k=3

DEF's kateter er  altså 3 gange så lange som ABS's. Og så kan du også konstruere DEF.

Pyha, det her var lidt sværere end jeg troede.     :)


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af trekanter - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.