Matematik

differentiering

01. maj 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

skal fremlægge imorgen omkring differentiering, om hvordan man gør

fx. f(x)=x^2 differentieres til f´(x)=2^{x }

har i flere eksempler, som disse som kan bruges og som er i forskellige sværhedsgrader har fundet få men har brug for nogle flere? 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af mathon

                   f(x)=x^2

                   f{\, }'(x)=2x

Har intet med en differentialligning at gøre.


Svar #2
01. maj 2016 af makki1994 (Slettet)

sorry det mig der har skrevet en fejl det skulle være "differentiering"!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af mathon

    f(x)=5x^5-11x^3+\frac{7}{x^5}-12x^{-4}+7


Svar #4
01. maj 2016 af makki1994 (Slettet)

hvad blev 7/x^5 til når man skal differentiere det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2016 af mathon

            \frac{7}{x^5}=7x^{-5}


Svar #6
01. maj 2016 af makki1994 (Slettet)

kan det passe at det bliver 

f´(x) = 25^{x^{4}}-^{33^{2}}+^{7x^{-5}}-^{48^{-3}}+7x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2016 af mathon

      f{\, }'(x)=25x^4-33x^2-35x^{-6}+48x^{-5}


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2016 af mathon

          f(x)=x^3\cdot \sqrt{x}\; \; \; \; \; \; x\geq 0


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.