Matematik

Integralregning og vektorer

02. maj 2016 af Hrylla (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, jeg sidder fast ved to opgaver i min aflevering: 

Man må ikke bruge CAS eller lommeregner til at regne dem. 

Jeg har lavet a) i begge, men de to b) delopgaver kan jeg ikke helt få hul på. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2016 af peter lind

1b) Det er længden af vektor AD

2b   F(4)-F(-2)


Svar #2
02. maj 2016 af Hrylla (Slettet)

#1

 Mange tak for hjælpen. 

Men hvordan finder jeg vektoren AD? Jeg har jo ikke nogen punkter at lave den ud fra. Kan jeg lave den ud fra de andre vektorers koordinater? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. maj 2016 af peter lind

AD = AB+BC+CD


Svar #4
02. maj 2016 af Hrylla (Slettet)

Så AD=\begin{pmatrix} 16\\5 \end{pmatrix}. Og længden bliver så \sqrt{16^{2}+5^{2}}=\sqrt{256+25}=\sqrt{281} ? Virker umiddelbart som et meget højt tal for en opgave, hvor man ikke må bruge CAS. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2016 af peter lind

Hvordan har du fået den vektor ?. Det er i hvert fald forkert. Det er da rent hovedregning at lægge de vektorer sammen


Svar #6
03. maj 2016 af Hrylla (Slettet)

#5

Åh gud ja, ved ikke lige, hvordan jeg fik 3 gange 4 til 16, det skal jo være 12. Nu giver det også et langt mere fornuftigt tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2019 af sahlholt (Slettet)

Jeg har lavet a) i begge, men de to b) delopgaver kan jeg ikke helt få hul på. 

Hvordan har du lavet opg 3, a) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2019 af ringstedLC

#7: Adder de tre vektorers længder.


Skriv et svar til: Integralregning og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.