Matematik

Potensvækst: når x får en vækst på 30%, hvad vokser y så med?

12. maj 2016 af Annamisa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen,

Jeg har en opgave, der lyder som følger:

En krabbeklos vægt (K(M)) afhænger af krabbens vægt (M). Sammenhænget er givet ved:

K(M) = 0.036*M^1.356

Jeg har allerede løst det første delspørgsmål, hvor jeg bliver bedt om at bestemme krabbekloens vægt, når krabben er 400 mg tung. Dette fik jeg til at være 121.5 mg. 

Dog er der er andet spørgsmål, som jeg ikke er sikker på, at jeg har løst korrekt:

Hvor mange procent vokser kloens vægt med, når krabbens vægt vokser med 30%?

Jeg er blevet bedt om at bruge denne formel til at løse stykket:

1 + Ry = (1 + Rx)^a 

Og jeg har fået det at blive:

1 + R*121 = (1 + 1.30*400)^1.356 

R = 39.9

Men jeg er ret sikker på, at jeg er kommet til at bruge min givne formel forkert, da mange andre, der har lavede denne opgave, fik resultatet 42%. Har jeg gjort noget forkert?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af mathon

                   1+r_y=(1+r_x)^a

                   1+r_y=(1+0{,}30)^{1{,}356}=1{,}42727

                   r_y=0{,}42727=42{,}727\%


Svar #2
12. maj 2016 af Annamisa (Slettet)

Ah, nu forstår jeg bedre. Tusind tak for det hurtige svar! 


Skriv et svar til: Potensvækst: når x får en vækst på 30%, hvad vokser y så med?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.