Matematik

To ligninger med to ubekendte

14. maj 2016 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg sidder med denne opgave og har fået bestemt rødderne til at være 1 og -1 ud fra:

s^2-1=0 

s= 1

s=-1 

Jeg bruger nu begyndelsesbetingelserne yn(0)=0 og y'n(0)=1

Opskriver to ligninger med to ubekendte:

c1+c2=0

-c1+c2=1

Hvordan kan jeg bestemme konstanterne c1 og c2 er ikke særlig god til det nemlig. 

Er der en der kan hjælpe mig med at løse de to liginger med to ubekendte? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2016 af peter lind

Adder de to ligninger og du har en ligning i c2 alene

subtraher de to ligninger og du har en ligning med c1 alene


Svar #2
14. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Således:

c2=1 

Er det korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2016 af peter lind

nej. Adderer du de to ligninger får du 2c2 = 1


Svar #4
14. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Nu er jeg med tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.