Matematik

Km/s til km/t

15. maj 2016 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

På billedet kan man se den bane hvor Kringleracet køres på. Banen er 1900 meter lang. Finalen starter kl. 13.13. Vinderen er i mål kl. 13.16. Hvad var vinderens gennemsnitshastighed? 

Jeg ved, at jeg skal bruge en anden formel, da jeg skal udregne km/t istedet for km/minuttet. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af mathon

3 min køres 1{,}9\; km

på 60 min køres 20\cdot \left (1{,}9\; km \right )=38\; km

gennemsnitsfarten er 38\; \tfrac{km}{t}


Svar #2
15. maj 2016 af Amelia02 (Slettet)

#1

3 min køres 1{,}9\; km

på 60 min køres 20\cdot \left (1{,}9\; km \right )=38\; km

gennemsnitsfarten er 38\; \tfrac{km}{t}

Tak for hjælpen :-) Du ville være en god matematiklærer. 


Skriv et svar til: Km/s til km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.