Matematik

lineariseringen

15. maj 2016 af jihudsif (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt svært ved at se hvordan man kommer videre fra det sidste der er udregnet. Hvordan kan man udregne det videre uden hjælpemidler eller hvordan skal jeg taste det ind i malple for at få et korrekt svar?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2016 af peter lind

med forbehold for misforståelse på grund af manglende viden om opgaven

∂f(t,u)/∂t = 2t  => ∂f(3,2)/∂t = 2*3 = 6

∂f(t,u)/∂u = 2u  => ∂f(3,2)/∂u = 2*2 = 4

som du kan indsætte i dit udtryk 


Svar #3
16. maj 2016 af jihudsif (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan det næste skrive skal være eller skrives? Hvad skal jeg gøre efter det der står ovenfor?  


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2016 af peter lind

Det er blot at sætte det ind i din formel f~(t,u) = f(3,2)+6(t-3)+4(u-2)


Svar #5
16. maj 2016 af jihudsif (Slettet)

Resultatet skulle meget gerne give flg. Men hvordan kommer man frem til det. Det er svaret på opgaven, har ikke selv lavet den, men vil gerne vide hvordan man kommer fremt til de resultater.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2016 af peter lind

Der er altså forskel på dette og det du skriver i #0. I #0 skal der indsættes (3, 2) I den nye (2, 1). Den linearisering, der kommer i #6 stemmer heller ikke overens med de partielle afledede i #0


Skriv et svar til: lineariseringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.