Matematik

Binomier

15. maj 2016 af mov92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har dette (vedhæftet).

Jeg ved ikke hvad jeg gør galt, er der en der kan hjælpe?


Svar #1
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2016 af peter lind

Hvad er problemet ?

Der mangler nogle i'er i de 3 sidste linjer


Svar #4
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

Hvor mangler der i'er?

Problemet er at jeg ikke får et resultat der giver mening i de sidste 3.

den første giver 1+i

den anden giver 1+i+\frac{\pi}{2}

den tredje giver 1+i+\pi

den fjerde giver 1+i+\frac{3\pi}{2}

Det skal gerne give (1-i,1+i,-1-i,-1+i), så enten mangler jeg et led i mine beregninger (ved ikke hvilket) eller også er der noget galt med det jeg har lavet


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2016 af peter lind

Den fjerde rod af 4 er kvadratrod 2 så det giver

1. kvrod(2)*eiπ/4

2. kvrod(2)*eiπ/4+iπ/2

o.s.v


Svar #6
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

Er det så z2? og ganger man så konstanterne på derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2016 af peter lind

Den første er z1 og den anden er z2. Der skal ikke ganges nogle konstanter på. Derimod skal potensen i den anden forenkles


Svar #8
16. maj 2016 af mov92 (Slettet)

Ah - nu faldt 10-øren :)

herefter benytter jeg vel bare 

cos(\pi/4)+isin(\pi/4) etc.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2016 af peter lind

ja eller blot lade det være


Skriv et svar til: Binomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.