Kemi

pH for NaNO3?

17. maj 2016 af Ukendt12344 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Spørgsmålet lyder således: beregn pH i 250,0 mL 0,10 mol/L NaNO3

Hvordan kan jeg regne sådan en opgave ud?
Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2016 af Heptan

Nitrat er korresponderende base til en middelstærk syre. Du har kun 2 betydende cifre, så jeg ville nok bare sige at pH = 7,00.

Hvis man regner på det og benytter pKs = -1,4 og pKv = 14 får man pH = 7,0009 så det er en god antagelse.


Skriv et svar til: pH for NaNO3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.