Kemi

titrering af myreyre

20. maj 2016 af MN88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg sidder med samme eksamenssæt som denne herre: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1603162#1603187

Og forsøger at udføre stort set samme opgave, blot med tilsætning af 25 fremfor 50ml NaOH:

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre titreres med 0,15 M NaOH

pK a for myresyre er 3,75.

Hvad er pH efter tilsætning af 25 ml 0,15 M NaOH ?

Jeg forsøger at udregne opgaven på samme vis som det præsenteres i ovennævnte link, og får c = 0,0375, [H]+ = 6.89 og pH = 8.16, men dette er ikke en af svarmulighederne :/

Hvad gør jeg forkert?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2016 af Soeffi

#0

I den anden opgaver er der tale om titrering til omslag. Her er der tale titrering halvvejs til omslag. I den anden opgave prøvede opgavestilleren at bruge pufferligningen. Den skulle ikke bruges der, men den skal bruges her.


Skriv et svar til: titrering af myreyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.