Matematik

Indskudsreglen

20. maj 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Indskudsreglen

Når f er kontinuert i intervallet [a,b] kan arealet beregnes ved ca∫f(x)dx=ba∫f(x)dx+cb∫f(x)dx. Integrationen kan altså foretages selvstændigt i hver interval

Sætning ca∫f(x)dx=ba∫f(x)dx+cb∫f(x)dx

Venstre side: ca∫f(x)dx=[F(x)]ca=F(c)-F(a)

Højre side: ba∫f(x)dx+cb∫f(x)dx=[F(x)]ba+[F(x)]cb=F(b)-F(a)+(F(c)-F(b))=F(b)-F(a)+F(c)-F(b)=F(c)-F(a)

Jeg har haft problemer med dette bevis. Kan ikke rigtig få det ind under huden. Det ville være en stor hjælp, hvis der lige var en der kunne kigge det igennem

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Ser rigtigt ud ;)


Skriv et svar til: Indskudsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.