Matematik

Optemering

21. maj 2016 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg sidder fast med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Den er vedhæftet som et billede :) 
Jeg har lavet A, hvor jeg får vinkel A til at være lig med 44,41º, og den har jeg lavet vha. cosinusrelationen.

Jeg kan ikke finde ud af) og håber at i vil/kan hjælpe mig. 

På forhånd, tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug arealformlen og indsæt udtrykket for y. Du kan så bestemme det ved at løse f'(x) = 0. 


Svar #2
21. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

Kan det passe, at den skal se nogenlunde således ud? (vedhæftet som billede) :) 


Svar #3
21. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

jeg tænkte på formlen, der ser således ud for arealet:

T=\frac{1}{2}*a*b*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Formlen er rigtig. Det skulle gerne se således ud:

T(x)=\frac{1}{2}*x*(6-y(x))*sin(A), hvor du bare indsætter udtrykket for y(x) og din fundne værdi for vinkel A. Efter det løser du så: T'(x)=0.


Svar #5
21. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

Okay super :D Tak 

Men når jeg løser T'(x)=0, får jeg tre værdier? 


Svar #6
21. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

Jeg bruger maple som cas, til at regne det ud. I den vedhæftede billede, vises der hvordan det ser ud :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det ser rigtigt nok ud. Det er kun løsningen 4,25, du skal bruge, hvis du er i tvivl. 


Svar #8
21. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

Hvordan kan man se, at det er 4,25 man skal bruge ? 


Svar #9
21. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

NÅR ja ja ja, det kan jeg godt se nu. Det er fordi 0 < x < 6. Super !

Mange tusinde tak skal du have! :D 


Skriv et svar til: Optemering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.