Matematik

FACIT: Matematik A STX 24. maj 2016

26. maj 2016 af MatHFlærer - Niveau: A-niveau

FACIT TIL MATEMATIK A 24. MAJ 2016

Evt. afrundingsfejl kan forekomme, idet jeg har arbejdet hurtigt igennem. Kommenter gerne!

Mvh

Anders Jensen

-----------Delprøve 1-----------

Opgave 1 

|EF| = 4
|AB| = 15

Opgave 2

(x,y) = (2,5)

Opgave 3

y = 10x-25

Opgave 4

f(x) = 5382*0.3^x

Opgave 5

f er ikke en stamfunktion til g

Opgave 6

-----------Delprøve 2-----------

Opgave 7

a)   a = 2.478 og b = 0.3003

b)   f(4) = 11.316

c)   148%

Opgave 8

a)   v = 30 grader

b)   x = 1.40

Opgave 9

a)   x = 0 V x = 1 V x = 4

b)   x = 5/3+1/3*sqrt(13) V x=5/3-1/3*sqrt(13)

c)   Q=1/3

Opgave 10

a)   Nulhypotesen accepteres.

b)   Nulhypotesen forkastes.

Opgave 11

a)   A = 483.233

b)   v = 50.7 grader

c)   (x,y,z) = (1306/65 , 2108/65 , 992/65)

Opgave 12

a)   -0.036

b)   y(24) = 0.88mg/ltr.

Opgave 13

a)   12.92 og 27.07

b)   f'(8) = 1.79 

forklaring: fra kl. 8 stiger temperaturen med 1.8 grader i timen.

Opgave 14

a) A = 25.133

b) a = 1.595

Slut


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2016 af Soeffi

#0. Et Geogebra-spørgsmål. Hvad ville man evt. få for nedenstående besvarelse af opgave 11?

Figuren viser en løsning i Geogebra. Til ventre er punkterne og de beregnede værdier, til højre 3D tegningen. Man indsætter punkterne A-E via Geogebras input-felt. 

a) Man aktiverer polygon-værktøjet og klikker på C, D, E og C. Dermed får man trekanten, som er vist med rødt midt i billedet. Til venstre aflæser man arealet: 483,2

b) Man opretter det lilla plan, som C, D og E ligger i, ved at aktivere plan-gennem-tre-punkter værktøjet og klikke på C, D og E. Dernæst vælger man vinkelmåler-værktøjet og klikker på denne plan og dernæst xy-planen. Man får vinklen β = 50,7º

c) Ved hjælp af linje-værktøjet opretter man først en ret linje gennem A og C ved at klikke på de to punkter og dernæst en linje gennem B og D ved at klikke på disse punkter. Ved hjælp af skærings-værktøjet finder man de to linjers skæring ved at klikke på dem.

Skæringspunktet kaldet F har koordinaterne (20,1;32,4;15,3), som aflæses til venstre.

Vedhæftet fil:g11.png

Svar #2
26. maj 2016 af MatHFlærer

#1 fuld point hvis jeg var censor for dig, fordi du har 1) bindende tekst 2) du har resultater 3) du viser hvordan og hvorledes et CAS værktøj fungerer. I alt 30 points til eksamen.


Brugbart svar (3)

Svar #3
26. maj 2016 af megafysik (Slettet)

mulighed for at vejledende besvarelser kan komme ud, altså hvordan hver opgave er blevet løst? :D

PS tusind tak for svarene, det er en stor hjælp til øvelse


Svar #4
26. maj 2016 af MatHFlærer

Måske. Jeg lavede dem hurtigt i Maple 2016, men hvis jeg får tid, så kan jeg nok godt.

Mvh

Anders


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2016 af Sep (Slettet)

Hvis man i opgave 11 har fået vinklen til ca 130 grader altså den store vinkel mellem gulvplanen og fladen. Er det så rigtigt?
Og i opgave 10 har jeg ikke forkastet nogle af nulhypoteserne, hvorfor forkastes nr 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2016 af Sep (Slettet)

Hvornår tror du du ligger hele maple besvarelsen ud? Og kender du reglerne for hvad der sker, hvis man misser den mundtlige eksamen? Er det så et gennemsnit af de 2? Sådan så hvis jeg får 7 eller over i den skriftlige - er jeg bestået.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2016 af Naaaanai (Slettet)

Er der nogle der har eksamenssættet? Jeg skal op i morgen men vil gerne øve alle eksamenssæt så jeg er forberedt til i morgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2016 af PeterValberg

#7 Jeg gør lige opmærksom på, at opgavesættet er omfattet af ophavsret,
     så det vil ikke være tilladt at dele dokumentet på denne portal (jf. betingelserne)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2016 af amaliekhn (Slettet)

Fremgangsmåde til 9c? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2016 af Jollybolly (Slettet)

Jeg har svaret på opgavesættet. Det er dog lavet meget hurtigt så der kan være fejl i besvarelsen. 

Vedhæftet fil:Svar.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2016 af Furkanalba (Slettet)

Er det eksamenssættet med netadgang?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2016 af Furkanalba (Slettet)

Nogle der har eksamenssættet til D. 27. Maj?

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2016 af PeterValberg

#12 At stille et sådant spørgsmål er i strid med portalens betingelser.
       (det er nemlig opfordring til snyd)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Opgave 7 c) passer da ikke? Der spørges til hvor længe der går, før omsætningen er fordoblet, der spørges altså til et tidspunkt. Det må herved være givet ved: 

T2 = loga(2) = log2,477...(2) ≈ 0,764. 


Svar #15
26. maj 2016 af MatHFlærer

#14 det er korrekt, jeg kom til at smide 148% ned i spm. c, det er en fejl fra min side af. 

Men dit er korrekt.

T2=log(2)/log(2.4776)=0.76398


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Til dem der er i tvivl:

Opgave 7

a)   a = 2.478 og b = 0.3003

b)   f(4) = 11.316 og anden del giver 148%, da r = a - 1 = 2,478 - 1 ≈ 1,48 = 148 %

c)   T2 = loga(2) = log2,477...(2) ≈ 0,764. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. maj 2016 af Aia97 (Slettet)

Kan du ikke sltte eksamsættte ind? og er det STX eksam mat A 2016? håber du kan sætte matematiksætte ind også hvis det bare er et billlede det vil hjælpe really PLZ:/


Svar #18
26. maj 2016 af MatHFlærer

#17 da UVM ikke har offentliggjort det inde på materialeplatformen.dk kan jeg ikke gøre det, og jeg tror heller ikke man må dele matematiksæt. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. maj 2016 af PeterValberg

#18 det er korrekt, opgavesættene er beskyttet af ophavsret.
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #20
26. maj 2016 af runfor (Slettet)

Hvordan har du fået fat på det? Og er det samme som man kommer op i imorgen? :) Tak


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.