Matematik

Cosinusrelationerne opg. 8.13

28. maj 2016 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: C-niveau

8.13 , b) |AC| problemer med udregning 

(forbedrelse til eksamen)

Billede er vedhæftet, vær venlig at løse opgaven og samtidig hvis step by step hvordan du kom fra til resultatet. 

AC  skal give 6,2

-tak

Vedhæftet fil: 2016-05-28 20.02.32.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Tegn en linje lodret ned fra C. Det giver en retvinklet trekant. 

Beregn vinkel D ved sin(D) = 5/6 og dermed D=sin^{-1}(5/6) 

Brug cosinusrelationen på trekant ACD 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

cos(D)=\frac{6^2+7^2-AC^2}{2\cdot 6\cdot 7})

løs denne for AC


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2016 af 123434 (Slettet)

Bestem vinkel D i trekant CDH!

Kateteten CH er modstående i forhold til vinkel D

lCDl er hypotenusen i trekanten

Sin(V)=mod/hyp

Sin(D)=5/6

<D=sin-1(5/6)=56,44*

Vinkel D er 56,44*

Bestem BD i firkant ABCD!

Lav en trekant ABD ud af firkant ABCD

Trekant ABD er retvinklet, og BD er hypotenusen

lBDl2=lADl2+lABl2

lBDl2=72+52

lBDl2=49+25

lBDl2=74

lBDl=8,6

Bestem lACl i firkant ABCD

Lav en trekant ACD ud af firkant ABCD

Du kender vinkel D=56,44*, lADl=7 og lABl=5

Benytter cosinusrelationerne

lACl2=lCDl2+lADl2-2*lCDl*lADl*cos(D)

lACl2=62+72-2*6*7*cos(56,44)

lACl2=38,56397

√lACl2=√38,56397

lACl=6,20

lACl er 6,20


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne opg. 8.13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.