Matematik

Problemregning :-(

28. maj 2016 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Til fødselsdagen skal pigerne hver især lave deres egen lagkage, som de får med hjem i en fin æske. Derfor laver Pernille en lagkage med marcipan, som de kan spise. 

Pernille ruller marcipan ud til at beklæde kagen med. Hun laver en cirkel til toppen og et rektangel til kanten af kagen.

Hvor mange cm2 marcipan skal Pernille bruge?

(π sættes til 3,14)

Har ingen ide om, hvordan jeg gør det?...

Vedhæftet fil: Færdig.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2016 af mette48 (Slettet)

toppen er en cirkel med diameter på 20 cm

kanten er et rektangel med bredden 10 cm og omkreds π*d

cirkelens areal π*r2 = 3,14*(20/2)2 cm2

kanten = 3,14*20*10 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

først regner du areal af cirklen på toppen ud 

A=\pi r^2

og så regner du omkreds af cirklen ud 

A=2\pi \cdot r

og ganger den med højden af kagen (10 cm). Det tal du får lægger du sammen med arealet af cirklen på toppen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2016 af DrBo (Slettet)

Der er en fejl i ovenstående svar #2 (der er anvendt A i stedet for O):

Omkreds O af en cirkel:

\: O = \pi \cdot D = \pi \cdot 2r

hvor D er diameteren, som er D = 2*r

Rektanglets sider er derfor O og h (lig højden af kagen). Arealet af rektanglet er produktet af de 2 sidelængder.

Dertil skal så lægges arealet af den cirkelformede top.


Skriv et svar til: Problemregning :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.