Kemi

idealgasloven og forbrænding af butangas

07. juni 2016 af cnj1711 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal give et beregningseksempel "hvordan idealgasloven kan anvendes til at bestemme voluminet af den gas, som dannes ved forbrænding af campinggas (butangas)"

- Er det korrekt at der i en forbrænding af butangas dannes CO2 og H2O?

- Og skal jeg så bruge idealgasloven til først at udregne voluminet af CO2 og dernæst H2O?

- Hvis ja, kommer det til at betyde noget at koefficienterne foran CO2 og H2O til at betyde noget i udregningen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2016 af mathon

- Er det korrekt at der i en forbrænding af butangas dannes CO2 og H2O?

                                  Ja

            


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2016 af mathon

Fuldstændig forbrænding af butangas:
 

                      2\, C_4H_{10}\, _{\textit{(g)}}\; +\; 13\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 8\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 10\, H_2O\, _{\textit{(g)}}
 Du skal kende det samlede antal mol af reaktanterne, deres tryk og temperatur

                       V_{reaktanter}=\frac{n_{total}\cdot R\cdot T}{p}
Her
        betyder koefficienterne foran CO2 og H2O noget under beregningen af antal mol.


Skriv et svar til: idealgasloven og forbrænding af butangas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.