Matematik

Væksthastighed

09. juni 2016 af junka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

er der nogen som kan forklare mig hvad forksellen på 

relativ væksthastighed og relativ tilvækst er? Er det det samme? 

Og hvad betyder det? :) 

mvh 

Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2016 af mathon

Relativ betyder i forhold til...

       vækst: 
                                      \Delta y=y-y_0

       relativ vækst: 
                                      \frac{\Delta y}{y_0}=\frac{\Delta y-y_0}{y_0}=\frac{\Delta y}{y_0}-1

       væksthastighed:
                                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}

       relativ
       væksthastighed:
                                      \frac{\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}}{\frac{\mathrm{d} y_0}{\mathrm{d} x_0}}

                                      


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.