Kemi

DET HASTER!!! SYRE-BASE

11. juni 2016 af STE02 - Niveau: B-niveau

Hej SP

Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad 'polyhydrone syrer' og 'syrers hydronolysegrad' er og betyder? 

Det haster - skal til eksamen snart!!

Tak på forhånd! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2016 af mathon

'polyhydrone syrer' = 'polyprote syrer' = polyvalente syrer = syrer indeholdende flere syrebrintatomer.

De stærke syrer er 100% hydronolyserede \alpha1.

Ikke-stærke syrer er delvis hydronolyserede

                                           \alpha =\frac{\left [ H_3O^+ \right ]}{c_s}\; \; \; \; \; \; \; 0<\alpha <1

                                           \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s=10^{-pK_s}

Polyhydrone syrer har flere K_s-værdier - samme antal som antallet af syrebrintatomer.


Svar #2
11. juni 2016 af STE02

Men hvad vil det sige, at en syre er hydronolyserende? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2016 af Heptan

At en syre er hydronolyserende betyder at den afgiver hydroner. Så hvis den er meget hydronolyserende, afgiver den i høj grad hydroner. Det kommer af ordene hydron, H+, og "-lyse" (af græsk: spaltning).

Vores forfædre plejede at kalde det "protolyse".


Svar #4
12. juni 2016 af STE02

Så hvis en syre er meget hydronolyserende, er den meget tilbøjelig til at afgive H+-ioner (stærk syre), og hvis den ikke er meget hydronolyserende, er den ikke så god til at afgive H+-ioner (svag syre)?

#3

At en syre er hydronolyserende betyder at den afgiver hydroner. Så hvis den er meget hydronolyserende, afgiver den i høj grad hydroner. Det kommer af ordene hydron, H+, og "-lyse" (af græsk: spaltning).

Vores forfædre plejede at kalde det "protolyse".


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2016 af Heptan

Korrekt


Skriv et svar til: DET HASTER!!! SYRE-BASE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.