Kemi

Oxidationstal for CrO72-

16. juni 2016 af selmalyn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved at CrO72- har OT tallet 6, men kan nogen forklarer hvorfor?

O har OT taller -2 og der er 7 af dem, Det gver -14. Også er ladningen to, derfor er det -12. Meeen.... Det giver ingen mening..

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2016 af andersenxD (Slettet)

Mon ikke du tænker på Cr2O72- ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2016 af HamDenLangeDer (Slettet)

Fejlen er, som #1 udpeger, at din kemiske formel skal skrives Cr2O72-. Cr har nemlig et oxidationstal på 6, og som du selv sagde "Derfor er det -12. Meeen... Det giver ingen mening..", og du har ret i at det ingen mening gav :)

Cr2O72-

O = -2 * 7 = -14

Cr = 6 * 2 = 12

Cr2 + O7 = -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2016 af mathon

bør noteres lidt anderledes:

                     \overset{x}{Cr}_2{O_7}^{2-}

                     2\cdot x+7\cdot (-2)=-2               da ladningen udadtil er lig med -2
hvoraf
                     2 x=+12
                     x=+6
                    


Skriv et svar til: Oxidationstal for CrO72-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.