Kemi

Syre og pKs

17. juni 2016 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lige et spørgsmål mht. vinens kemi. Spørgsmålet er "Forklar hvilken betydning syrernes pKs-værdier har og hvilke ligevægte kan der forekomme ved forskellige pH-værdier?"

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2016 af mathon

For en monohydron ikke-stærk syre HA

                              HA\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; A^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

gælder
                              \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}\; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s

                              \left [ H_3O^+ \right ]=-\frac{10^{-pK_s}}{2}+\sqrt{\left (\frac{10^{-pK_s}}{2} \right )^2+c_s\cdot 10^{-pK_s}}

                              pH=-\log\left ( -\frac{10^{-pK_s}}{2}+\sqrt{\left (\frac{10^{-pK_s}}{2} \right )^2+c_s\cdot 10^{-pK_s}} \right )

hvoraf det fremgår, at forskellige, monohydrone ikke-stærke syrer i samme koncentration c_s
giver forskellige pH-værdier, da deres pK_s -værdier er forskellige.


Skriv et svar til: Syre og pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.