Matematik

Rente: n = termin

17. juni 2016 af Aisha09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften allesammen. Jeg har svært ved at finde n?

Hvis jeg har k = 250

renten = 0,01

Kn = 200

n = ?

Det er så terminen, jeg ikke kan regne ud? En venlig sjæl, der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2016 af peter lind

Jeg går ud fra at det drejer sig om kapitalformlen. Endvidere går jeg ud fra at du har ombyttet K=K0 og Kn Er det ikke rigtig må du vende tilbage.

Du har   250 = 200*1,01n Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2016 af AskTheAfghan

Hvis Kn = K0(1 + r)n, så er n = ln(Kn/K0)/ln(1 + r).


Skriv et svar til: Rente: n = termin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.