Matematik

Finde differentialkvotient i Nspire

02. juli 2016 af 23fdafsdgdsg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan finder man differentialkvotienten for en funktion, hvor dens konstant(er) ikke er definerede i Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2016 af mathon

Definér funktionen:
og

           \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{}'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juli 2016 af Soeffi

#0 Kan du forklare det nærmere? Hvilken funktion? 

Svar #3
02. juli 2016 af 23fdafsdgdsg (Slettet)

Jeg har, for at øve mig, differentieret funktionen:

f(x)=ax^2

Efter at have differienteret den iht. tretrinsreglen og uden brug af Nspire, ville jeg kontrollere mit resultat. Dette kunne jeg imidlertid ikke, da a ikke har en specifik værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2016 af Soeffi

#3 Jeg har for at øve mig, differentieret funktionen:

f(x)=ax^2

Efter at have differienteret den uden brug af Nspire, ville jeg kontrollere mit resultat. Dette kunne jeg imidlertid ikke, da a ikke har en specifik værdi.

Prøv f(x):=a*x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Prøv følgende; 

Vedhæftet fil:g.JPG

Svar #6
02. juli 2016 af 23fdafsdgdsg (Slettet)

Jeg får af uforklarlige årsager 0, uanset hvordan jeg griber udregningen an :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juli 2016 af Soeffi

#6

Jeg får af uforklarlige årsager 0, uanset hvordan jeg griber udregningen an :(

Prøv f(x) = a*x^2.

Eller får du f(x) = (ax)2, der er f(x) = konstanten "ax" i anden.


Svar #8
03. juli 2016 af 23fdafsdgdsg (Slettet)

Ahh - det virkede! Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Finde differentialkvotient i Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.