Matematik

Hjælp til procent

05. juli 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave:

En person sætter 14800 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,7%. 

a) Hvor stort et beløb står på hans konto efter 4 år? Jeg har fået det til 16464,31 kr.

Det er nedenstående opgave jeg har brug for hjælp til:  

b) Med hvor mange procent vokser beløbet, hvis beløbet står uberørt på kontoen i 8 år? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juli 2016 af Soeffi

#0 Det er bare at tage slutværdi og trække startværdi fra. Dernæst dividerer du med startværdien og ganger med 100 %. 

Du har to slags procentvis forskel opgaver:

1) Find den gennemsnitlige årlge procentvise stigning

2) Find den procentvise forskel på før og efter. 

I den første bruger man formlen K = K0·(1 + r)n.

I den anden bruger man formlen: 100 %·(efter - før)/(før).


Svar #2
05. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg får opg. b til 11,25% kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juli 2016 af Soeffi

#2 Det får jeg også. 

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juli 2016 af mathon

b)
               1+r=1{,}027^8=1{,}23755

               r=\frac{p}{100}=0{,}23755

                         p=23{,}755\%
 


Svar #5
05. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

#4 Er der en general formel man altid kan bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juli 2016 af mathon

Ja
               p_{total}=\left ((1+r)^n-1 \right )\cdot 100\%


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juli 2016 af mette48 (Slettet)

Husk at skrive formler og mellemregninger


Svar #8
05. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak til alle. 

Jeg har brug for hjælp til en lidt anderledes opgave (indekstal), men måske kan nogle af jer hjælpe? 

Jeg har løst opgave a og fået 6 mio, men opg. b og c er dem jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse. 

Opgaven er på vedhæftet billede. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. juli 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. juli 2016 af mathon

b)
         Norge:
                          \frac{120-106}{106}\cdot 100\%      

c)
         Sverige:
                          104\cdot (1+r)^{29}=113

                          (1+r)^{29}=\frac{113}{104}     

                          1+r=\left (\frac{113}{104} \right )^{\frac{1}{29}}=1{,}00287

                          r=\frac{p}{100}=0{,}00287

                                    p=0{,}287\%


Svar #11
08. august 2016 af annahansen2 (Slettet)

opg b får jeg til \frac{7}{53}

Hvordan kan det være?


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. august 2016 af mathon

b)
         Norge:
                          \frac{120-106}{106}\cdot 100\%=\frac{700}{53}\%=13{,}2075\%


Svar #13
09. august 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg bliver pludselig i tvivl om jeg har løst opgave a rigtigt. 

Kan det passe at befolkningen vil når 6 mio. personer i 2030?

Jeg har fået det til 6,0138

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. august 2016 af peter lind

Du har løst den rigtig


Skriv et svar til: Hjælp til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.