Matematik

Cas indtastning - funktion/diff. ligning

13. juli 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har en funktion: f(x)=5x^2+bx+3, hvor b er en konstant.

Så skal jeg bestemme b så funktioenen f er en løsning til diff. ligningen: \frac{1}{2}x\cdot \frac{dy}{dx}= y+3x-3.

Jeg kan ikke finde ud af at indtaste det på min Cas lommeregner?
Jeg ved at f'(x)=y' og f(x)=y  indsættes i y' og bagefter bruger jeg solve få at finde b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juli 2016 af mathon

           y=5x^2+bx+3

           \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=10x+b

           \frac{1}{2}x\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=5x^2+bx+3+3x-3

           \frac{1}{2}x\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=5x^2+(b+3)x

           \frac{1}{2}x\cdot \left ( 10x+b \right )=5x^2+(b+3)x

           5x^2+\frac{b}{2}x=5x^2+(b+3)x

           \frac{b}{2}x=(b+3)x\; \; \; \; \; \; \; x\neq0

           \frac{b}{2}=(b+3)

           b=2(b+3)

           b=2b+6

           b=-6


Svar #2
13. juli 2016 af VI1000 (Slettet)

Tak igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juli 2016 af Soeffi

#0. (Kan stadig ikke uploade billeder.) Ti-Nspire:

f(x):=5*x^2+b*x+3 \rightarrow Udf\o rt

solve(\frac{1}{2}*x*\frac{d}{dx}(f(x))=f(x)+3*x-3,b)\rightarrow b=-6


Svar #4
13. juli 2016 af VI1000 (Slettet)

Super, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Cas indtastning - funktion/diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.