Kemi

Neutralisation

01. august 2016 af soldier123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har prøvet at løse vedhæftet opgave og får hele tiden resultatet 0,228 M. 

I følge facit skal det være 0,076M, håber nogen vil hjælpe.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: neu.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har formodentlig glemt at fosforsyre har tre syrebrint.


Svar #2
03. august 2016 af soldier123 (Slettet)

Jeg kan dog stadig ikke helt se hvordan jeg skal løse den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. august 2016 af mathon

molforhold:
                          H3PO4 : NaOH = 1 : 3 = 1/3 : 1

     titerligning:
                           n(H_3PO_4)=\frac{1}{3}\cdot n(NaOH)

                           \left ( 0{,}025\; L \right )\cdot c(H_3PO_4)=\frac{1}{3}\cdot \left ( 0{,}04224\; L \right )\cdot \left ( 0{,}135\; M \right )

                           c(H_3PO_4)=\frac{1}{3}\cdot \left ( \frac{0{,}04224\; L}{0{,}025\; L} \right )\cdot \left ( 0{,}135\; M \right )=0{,}0760\; M

                          


Skriv et svar til: Neutralisation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.