Kemi

Frysepunkt

07. august 2016 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et spørgsmål som jeg ikke helt ved hvordan den skal gribes an, så håber nogen kan forklare:

Frysepunktssænkningen i en vandig 0,8 M glucose-opløsning (C6H12O6) i forhold til rent vand er?

Jeg ved at svaret er 1,49 K

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2016 af mathon


        \Delta T_{frys}=z\cdot \left (1{,}86\; \tfrac{K\cdot kg}{mol} \right )\cdot m        hvor m er molaliteten.

I stærkt fortyndede opløsninger kan molaliteten approksimeres til osmolariteten.

Glucose-opløsning: z=1

        \Delta T_{frys}=1\cdot \left (1{,}86\; \tfrac{K\cdot kg}{mol} \right )\cdot \left (0{,}8\; \tfrac{mol}{kg} \right )=1{,}488\; K


Skriv et svar til: Frysepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.