Generelt

C fag giver 0,75 af en karakter?

08. august 2016 af Martin233 (Slettet)

Så jeg sidder og kigger på lectio og der står at C fag vægte 0,75. Jeg vil gerne ind og læse medicin efter skolen og sidder i øjeblikket med et gennemsnit på 10,6. Jeg vil vildt gerne have programmering som valgfag næste år men selvom jeg ville få 12 ville det næsten trække ned i min karakter efter min forståelse. 

Hvis en krakter vægter 0,75, vil det så sige at hvis jeg fik 12 ville det svare til 9? og derved trækker mit gennemsnit ned istedet for op? dette lyder dumt, men efter hvad jeg forstår fungere det på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2016 af Stats

C faget vægter 1.
B faget vægter 1,5.
A faget vægter 2

Vægtningen fordeles ligeligt mellem skriftligt og mundtligt

Eksempel på C fag.
Skriftligt        mundtligt
0.5                0.5

Dvs., hvis du fik 12 i skriftligt og 7 i mundtligt, så vil du have:

0.5·7 + 0.5·12       3.5 + 6
------------------ = ------------- = 9,5
    0.5 + 0.5                1

Eksempel hvis man havde A fag og C fag
A fag: mundtligt 12; skriftligt 7         (vægter 2)
C fag: mundtligt 7; skriftligt 10         (vægter 1)

1·12 + 1·7  +  0,5·7 + 0,5·10                 12 + 7 + 3,5 + 5
----------------------------------------- =  ---------------------------- = 9,17
          1 + 1 + 0,5 + 0,5                                     3

Det aritmiske gennemsnit ville være (1/4)·(12 + 7 + 7 + 10) = 9

Det er i disse tilfælde at A fagenes påvirkning kan ses

Så nej... Det ville ikke trække ned uanset hvilken karakter du får.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2016 af Therk

Et vægtet gennemsnit betyder at observationerne kan veje forskelligt i forhold til et gennemsnit.

Eksempel:

Uvægtet er gennemsnittet mellem 2 og 12 på 7.

\frac{2+ 12}{1+1} = 7

Hvis 12 derimod kun vejer 0,75 betyder det at 2-tallet har større indflydelse på gennemsnittet, og snittet vil blive trukket ned. Det omvendte scenarie gælder naturligvis også, og du kan vægte lige så mange og meget du vil.

\frac{2+ 12\cdot {\color{red}0{,}75}}{1+1\cdot {\color{red}0{,}75}} \approx 6{,}29


Skriv et svar til: C fag giver 0,75 af en karakter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.