Matematik

P(5,17) og (8,29)

15. august 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

bestem ligningen for den rette linje, der går gennem punkterne P(5,17) og Q(8,29)

hvilken formel skal jeg bruge til denne opgave?
?Umiddelbart, ville jeg tro at jeg skal bruge: Y1-Y2 / X1-X2

dvs. 5-8 / 17-29
?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ret linjes ligning: y=ax+b

Hældning: a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

Begyndelsesværdi: b=y_1-a\cdot\cdot x_1

Du bytter rundt på x og y koordinaterne i dit eksempel. Desunden er det:  a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{29-17}{8-5}=\frac{12}{3}=4


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2016 af PeterValberg

Se video nr. 4 og 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2016 af mathon

eller noteret
                                      x\cdot a+b=y         
punktindsættelse giver to ligninger med de to ubekendte a og b

                                      8\cdot a+b=29
                                      5\cdot a+b=17              nederste ligning subtraheres fra øverste

                                      3a=12

                                      \mathbf{\color{Red} a=4}                              som indsat i  b=y-a\cdot x med anvendelse af P's
                                                                              koordinater  (kunne også have været Q's koordinater)
giver:
                                      \mathbf{\color{Blue} b}=17-4\cdot 5=17-20\mathbf{\color{Blue} =-3}

dvs ligningen for den rette linje gennem P(5,17) og P(8,29)
er bestemt til 
                                      y=4x-3
 


Skriv et svar til: P(5,17) og (8,29)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.