Matematik

REDUCER

16. august 2016 af deni0932 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

jeg vil gerne blive mester i at reducer, derfor forstår jeg ikke denne reducering. 

-2(-5+x)-5 

 får det til 

= 2x-15 

hvad gør jeg forkert? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du glemmer det minus, der står aller først.


Svar #2
16. august 2016 af deni0932 (Slettet)

hvad betyder - foran, for jeg får det til 15, fordi jeg ganger det ? er det fordi jeg skal minus -2 og -5 ? så det bliver  -7 og resultatet er -2x-12 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2016 af mathias1997

-2(-5+x)-5

Du ganger ind i parentesen i 1. led:

 (-2) * (-5) = 10 

 (-2) * x = -2x

Du lægger de 3 led sammen.

 10 - 2x - 5 = -2x +5


Svar #4
17. august 2016 af deni0932 (Slettet)

Kunne du tænke dig at hjælpe mig engang imellem med matematik? :) jeg vil gerne betale dig for det. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af mathias1997

Det kan vi godt finde ud af, du må gerne skrive en besked.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2016 af Capion1

Regnereglerne i eksemplet er
(-)·(-) = (+)
(-)·(+) = (-)
a(b + c) = ab + ac


Skriv et svar til: REDUCER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.