Kemi

Mængdeberegning

17. august 2016 af bille2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Koncentratrionen af calciumchlorid-opløsningen bestemmes ved titrering.

15,00 mL af calciumchlorid-opløsningen titreres til ækvivalenspunktet med 13,85 mL af sølvnitrat-opløsningen, der har den formelle koncentration 0,095 mol/L

a) Beregn den formelle koncentration af calciumchlorid-opløsningen

En der kan hjælpe mig med denne opgave?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af mathon

                  CaCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 2\, AgCl\, _{\textit{(s)}}\; +\; Ca(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}

stofmængdeforhold:  CaCl_2:AgNO_3=1:2=\frac{1}{2}:1

titerligning:    
                                  \frac{1}{2}\cdot n(CaCl_2)=n(AgNO_3)

                                  \frac{1}{2}\cdot V(CaCl_2)\cdot c(CaCl_2) =V(AgNO_3)\cdot c(AgNO_3)

                                  \frac{1}{2}\cdot V(CaCl_2)\cdot c(CaCl_2) =V(AgNO_3)\cdot c(AgNO_3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2016 af mathon

                                  \frac{1}{2}\cdot \left ( 0{,}015\; L \right )\cdot c(CaCl_2) =\left ( 0{,}01385\; L \right )\cdot \left ( 0{,}095\; M \right )

                                 c(CaCl_2) =2\cdot\frac{ 0{,}01385 }{ 0{,}015\; }\cdot \left ( 0{,}095\; M \right )


Svar #3
17. august 2016 af bille2 (Slettet)

Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2016 af mathon

korrektion:

titerligning:    
                                  n(CaCl_2)=\frac{1}{2}\cdot n(AgNO_3)

                                  V(CaCl_2)\cdot c(CaCl_2) =\frac{1}{2}\cdot V(AgNO_3)\cdot c(AgNO_3)

                                  c(CaCl_2) =\frac{1}{2}\cdot\frac{ V(AgNO_3)}{V(CaCl_2)}\cdot c(AgNO_3)

                                 c(CaCl_2) =\frac{1}{2}\cdot\frac{ 0{,}01385 }{ 0{,}015\; }\cdot \left ( 0{,}095\; M \right )


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.