Kemi

Standardreaktionsentropien

17. august 2016 af SødeBløde (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med en opgave, jeg kan løse på to måder. Den lange metode forstår jeg, men den korte metode kan jeg ikke helt forstå når jeg kigger i facit.

Opgaven lyder på: Antag at vand fordamper reversibelt ved kogepunkt 100 grader. Beregn standardreaktionsentropien for processen.

Min lærer har så skrevet følgende som facit:

S=(\Delta H^\Theta _3_7_3 )/T=(2256.6*18.02)/373.15=109 J/mol*K

Jeg forstår ikke hvor de 2256.6 kommer fra og hvad det er?? Ved at de 18.02 er M.

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

ΔS = ∫ (dQ/T)rev

dQ er så den varme der skal tilføres for at fordampe vandet. De 2256,6 kJ/kg er vands fordampningsvarme. Han ganger så med vands molvægt 18,02 g/mol for at regne enheden om til J/mol.


Svar #2
17. august 2016 af SødeBløde (Slettet)

Ah, okay! Nu er jeg med. Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Standardreaktionsentropien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.