Matematik

Hjælp til ligning!

17. august 2016 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 9. klasse
En dansk femkrone vejer 8,0 gram og har en diameter på 26,39 mm samt en højde på 2,59 mm.
Bestem tallet x for en dansk femkrone
Jeg har regnet det ud et par gange men får hele tiden forskellige resultater

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af hesch (Slettet)

Hvad er x?

Massefylden, eller ?


Svar #2
17. august 2016 af youcandoit (Slettet)

X er tallet, som afhænger af, hvor meget materiale der skal bruges, når mønten produceres

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2016 af hesch (Slettet)

Både volumen ( π * r2 * h ) og vægt ( 8 g ) er jo givet i opgaven.

Så jeg forstår ikke på hvilken måde materialemængden ellers skal angives?

Massefylde/densitet = masse / volumen.


Svar #4
17. august 2016 af youcandoit (Slettet)

Der står jeg skal regne det ud på denne her måde :
Vægt= diameter* højde * x

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis du har de 3 oplysninger omkring vægt, diameter og højde, skal du bare indsætte dine givne værdier og så isolere x. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2016 af hesch (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet rigtigt af?  Din ligning virker noget mystisk:

Det giver mening at:

Vægt = π * (diameter/2)2 * højde * x

x er så massefylden.

Efter hvad du har skrevet i #3, kan man selvfølgelig regne ud hvad x står for, men det giver tvivlsom mening.


Svar #7
17. august 2016 af youcandoit (Slettet)

Bliver ved med at få ligningen forkert.  

8,0 = 3,14*26,39*2,59 * x? Skal jeg skrive x ned på lommeregneren 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

I forhold til det du har skrevet i #4, indgår pi ikke - hvilket jeg gætter de 3,14 indikerer. Hvis det, du har skrevet i #4, er rigtigt, skal du bare lave den følgende udregning:

x=\frac{8,0}{26,39\cdot 2,59}

Jeg tilslutter mig, at det lyder mærkværdigt, at du skal foretage den her udregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2016 af hesch (Slettet)

x = 8 / ( 3,14 * 26,39 * 2.59 )     ( Du fik pludseligt et pi med ? )

Men det svarer jo til at en bil vejer 1400 kg og har 4 cylindre:  Hvad vejer bilen ?

Den vejer 350 kg / cylinder.

Altså det er jo det rene vrøvl.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Kan du skanne opgaveteksten ind og vedhæfte den?


Svar #11
18. august 2016 af youcandoit (Slettet)

Har fundet ud af opgaven! Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.