Matematik

hjælp

17. august 2016 af Kimdaw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

det har været en lang sommerferie, og jeg har helt glemt hvordan man løser vedhæftet opgave. Er sikker på jeg har lavet en der ligner, men kan ikke finde den nogen steder. Håber der er en venlig sjæl derude, der kan fortælle mig hvordan sådan en opgave skal gribes an.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af peter lind

Erstat x med 1 i funktionsudtrykket og sæt resultatet lig -4. Det giver en ligning til bestemmelse af b og c.

Find deræst f'(x) og erstat x med 0(skæringspunkt med y aksen) og sæt resultatet lig med -5. Det giver en anden ligning til bestemmelse af b og c. og løs ligningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2016 af Euroman28

Se venligst bort fra denne. 

- - -

Der er Matematik i alt.

Vedhæftet fil:losningen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2016 af mathon

                       f(x)=2x^2+bx+c

                       f(1)=2\cdot 1^2+b\cdot 1+c=-4

                       f(1)=2+b+c=-4

                                       b+c=-6

                       f{\, }'(x)=4x+b

                       f{\, }'(0)=4\cdot0+b=-5

                       b=-5

hvoraf ved indsættelse i       b+c=-6

                       -5+c=-6

                       c=-1

dvs
                       f(x)=2x^2+(\mathbf{\color{Red} -5})x+(\mathbf{\color{Blue} -1})


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2016 af Euroman28

Her er den rigtige. 

- - -

Der er Matematik i alt.

Vedhæftet fil:losningen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af Euroman28

jeg læste opgaven forkert jeg giver op, god dag. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
17. august 2016 af Kimdaw (Slettet)

Tusind tak :) 


Svar #7
22. august 2016 af Kimdaw (Slettet)

Men hvorfor sætter man 0 ind på x's plads i den den afledede funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2016 af peter lind

Skæringen med y aksen sker i punktet (0, f(0)) Hældningen af tangenten i dette punkt er f'(0)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.