Fysik

Aktivitet

18. august 2016 af Keminærd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et stof har aktiviteten 50kBq og 5 dage senere 22kBq.

Bestem halveringstiden. Bestem aktiviteten efter 1 uge.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2016 af LilanKahn (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2016 af peter lind

Der gælder at aktiviten falder efter loven A=A0*e-kt Du kender A0 (50Bq) og A til tiden 5 dage. Indsæt dette i formlen og du har en ligning til bestemmelse af k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2016 af mathon

halveringstiden T_\frac{1}{2}

                                       \frac{1}{2}A_0=A_0\cdot e^{-k\cdot T_{\frac{1}{2}}}\; \; \; \; \; \; k>0

                                       \frac{1}{2}= e^{-k\cdot T_{\frac{1}{2}}}

                                       \ln\left (\frac{1}{2} \right )= -k\cdot T_{\frac{1}{2}}

                                       T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{-k}                                      


Skriv et svar til: Aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.