Matematik

Vektorer

18. august 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

jeg er lige gået i gang med vektorer, og stødte på en opgave, jeg lidt er i tvivl:

Find vektoren mellem følgende punkter:

C(2,-6) og D(7,2) men jeg undrer mig over, hvordan dette ville give mening at gøre:

\binom{7}{2}-\binom{2}{-6}

Jeg kan jo ikke trække 2 fra - 6.

Så er der nogle af jer, som kan forklare mig, hvordan dette skal gøres?

Gælder også for denne opgave E(-3,4) og( -5,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2016 af AskTheAfghan

Her er 2 - (-6) = 2 + 6 = 8. Vektoren mellem punkterne A og B er bestemt ved AB = OB - OA, hvor OB og OA er vektorerne. For eksempel, vektoren mellem C(2,-6) og D(7,2) er

DC = OD - OC = (7; 2) - (2; -6) = (7 - 2; 2 + 8) = (6; 8).


Svar #2
18. august 2016 af Sarah45 (Slettet)

Nårh ja okay, det indså jeg ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2016 af peter lind

Hvis du har to punkter P(xp, yp) og Q(xq, yq) er vektoren mellem punkterne (xp-xq, yp- yq)

Hvorfor kan du ikke trække 2 fra -6 ?


Svar #4
18. august 2016 af Sarah45 (Slettet)

#1

Her er 2 - (-6) = 2 + 6 = 8. Vektoren mellem punkterne A og B er bestemt ved AB = OB - OA, hvor OB og OA er vektorerne. For eksempel, vektoren mellem C(2,-6) og D(7,2) er

DC = OD - OC = (7; 2) - (2; -6) = (7 - 2; 2 + 8) = (6; 8).


Mener du (5,8)?


Svar #5
18. august 2016 af Sarah45 (Slettet)

Hm, så den sidste vel nok give (-8,-7)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

E(-3,4) og( -5,-3):

\bigl(\begin{smallmatrix} -3\\ 4 \end{smallmatrix}\bigr) - \bigl(\begin{smallmatrix} -5\\ -3 \end{smallmatrix}\bigr) = \bigl(\begin{smallmatrix} -5-(-3)\\ -3-4 \end{smallmatrix}\bigr)= \bigl(\begin{smallmatrix} -5+3\\ -3-4 \end{smallmatrix}\bigr)= \bigl(\begin{smallmatrix} -2\\ -7 \end{smallmatrix}\bigr)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2016 af mette48 (Slettet)

Til opgaver med vektorer er det en god ide at starte med at lave en tegning i et koordinatsystem.

På A-niveau bør du også overveje vektorenes retning.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.