Matematik

Ligning

19. august 2016 af snapturtle34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen 3x2-4x +1= 0

Jeg får 1 passer det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er den ene løsning. 

Du har en andengradsligning, hvor diskriminanten er givet ved:

D=b^2-4ac=(-4)^2-4\cdot 3\cdot 1=16-12=4, da diskriminanten er større end 0, er der to løsninger. 

Brug af løsningsformel:

x=\frac{-b\pm \sqrt{D}}{2a}=\frac{-(-4)\pm \sqrt{4}}{2*3}=\frac{4\pm 2}{6}

Prøv selv at regn det sidste ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det simpleste er, at indsætte x=1 og se, om ligningen passer. Når du har sikret dig det, kan du dividere den på begge sider af lighedstegnet med (x-1). Så får du en førstegradsligning, som er nem at løse.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.