Matematik

trekanter

21. august 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til opgave c. Håber der er nogen der kan hjælpe.

Jeg har lavet opgave a &b, som giver:

a) 28  &  lBCl = 3,24 cm

b) 10,47 cm^2

c) ?

Vedhæftet fil: 2016-08-21.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af Thesi (Slettet)

Du kan regne vinklen af C ud, som det første. Da du ved en halvcirkel har 180 grader, kan du sige;

180-72=108, ergo er vinkel C i trekant BCD, 108 grader.

Du kan derefter bruge arealformlen, da du bliver givet at arealet er 6.0, så du får følgende ligning;

\frac{1}{2}\cdot BC\cdot CD\cdot sin(c)=A

Indsætter vi følgende værdier i ligningen får vi;

\frac{1}{2}\cdot 3,24\cdot CD\cdot sin(108)=6
Isoler CD og du burde få længden af CD :-)


Svar #2
22. august 2016 af Mm98

Jeg er virkelig dårlig til at isolere.. Vil du ikke være sød at forklare mig hvordan jeg skal gøre:)


Svar #3
22. august 2016 af Mm98

Jeg havde det samme problem til Årsprøven, men gudskelov blev jeg redet af de andre opgaver som jeg havde lavet, og endte med at få en god karakter. :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2016 af Thesi (Slettet)

Da det er gange, dividerer du med 0.5*BC*sin(c), altså følgende;

\frac{\frac{1}{2}\cdot BC\cdot CD\cdot sin(c)}{\frac{1}{2}\cdot BC\cdot sin(c)}=\frac{6}{\frac{1}{2}\cdot BC\cdot sin(c)}

Det vil så sige at CD nu står alene på venstre side :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2016 af Thesi (Slettet)

For at summere op, får du altså følgende ligning;

CD=\frac{12}{BC\cdot sin(C)}

Så skal du selv indsætte værdierne ind i formlen :-)


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.