Fysik

densitet af luft?

21. august 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan kan man finde densiteten af luft?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Med mange matematiske beregninger, men luftens densitet er på 1,293 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af mathon

Densiteten \varrho af atmosfærisk luft
varierer med temperatur og tryk:

  Idealgasligningen
  giver:
                                         p\cdot V=n\cdot R\cdot T

                                         p\cdot V=\frac{m}{M}\cdot R\cdot T

                                         p\cdot V=m \cdot \frac{R\cdot T}{M}

                                         p=\mathbf{\color{Red} \frac{m}{V}} \cdot \frac{R\cdot T}{M}

                                         p=\mathbf{\color{Red}\varrho } \cdot \frac{R\cdot T}{M}

                                         \mathbf{\color{Red}\varrho } =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}

                                         \varrho =\frac{M}{R}\cdot \frac{p }{T}

                                         \varrho =\frac{0{,}0289116\; \tfrac{kg}{mol}}{8{,}31447\; \tfrac{Nm}{mol\cdot K}}\cdot \frac{p}{T}

                                         \varrho = \left (3{,}477\cdot 10^{-3} \; \tfrac{kg\cdot K}{N\cdot m} \right )\cdot \frac{p}{T}


Skriv et svar til: densitet af luft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.