Matematik

Reducere udtryk og isolere f i opgave

21. august 2016 af magger123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! sidder og har lidt problemer med at reducere udtrykket (a+b)^2-a(a+2b)

jeg har fået det til b^2 

I en anden opgave skal jeg isolere f i ligningen: C=f-32:1,8 og det aner jeg ikke. 

Nogle som evt. kunne hjælpe ? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af JulieW99

a) Benyt kvadratsætning 1 på første led, og gang -a ind i den anden parentes.

a^+b^2+2ab-a^2-2ab = b^2

b) Har du skrevet den rigtigt op? Hvad betyder : i så fald?

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Den første opgave giver rigtigt nok b^2.

Hvordan skal din anden opgave forstås. Er det sådan:

C=f-\frac{32}{1,8} eller sådan: C=\frac{f-32}{1,8}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2016 af Thesi (Slettet)

I reduceringsudtrykket har du fået det korrekte svar.

Jeg går udfra at lignignen skulle stå således her;
 

C=\frac{F-32}{1.8}
Hvis det er tilfældet, så hvis man skal isolerere med F bliver det;

F=1.8\cdot C+32


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2016 af sjls

Første kvadratsætning anvendes, parentesen ganges ud, og der reduceres:

(a+b)^2-a(a+2b)=a^2+b^2+2ab-a^2-2ab=b^2 

Der lægges \frac{-32}{1.8} til på begge sider af lighedstegnet:

C=f-\frac{32}{1.8}\Leftrightarrow f=C+\frac{32}{\frac{9}{5}}

Jeg har ændret 1.8 til 9/5.

Det lyder dog som en underlig opgave, at der skulle stå 1.8 i nævneren... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2016 af mathon

#4
        F=C+\frac{32}{\tfrac{9}{5}}  er forkert


Skriv et svar til: Reducere udtryk og isolere f i opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.