Matematik

Problemregning

25. august 2016 af hjælpsos123456789 - Niveau: 8. klasse

Hej, er igang med en opgave som jeg slet ikke kan forstå, er gået hel i stå så håbe i vil hjælpe :)

Opg. lyder sådan her:

Bilhandler Bergman sælger en BMW for 160.000kr,. og tjener derved selv 20% af sin købspris. Hvad havde Bergman selv givet for bilen?

På forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Kald købsprisen k. Han har så tjent 20% af k. Ialt er det 120% af k, så de 160000kr er 120% af k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2016 af Soeffi

#0. Sæt købspris = x og salgspris = 160.000 kr.

Fortjenesten kan udtrykkes på to måder: 

    salgspris minus købspris: 160.000 kr. -  x 

    20% af købspris: 0,2·x

Det giver ligningen for x: 160.000 kr. -  x = 0,2·x


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

Hvor kommer de 120 % fra ??

Prøv at stille den op til os eller rettere sagt mig, der ikke fatter det store ved matematikken :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2016 af tinemo (Slettet)

#2

#0. Sæt købspris = x og salgspris = 160.000 kr.

Fortjenesten kan udtrykkes på to måder: 

    salgspris minus købspris: 160.000 kr. -  x 

    20% af købspris: 0,2·x

Det giver ligningen for x: 160.000 kr. -  x = 0,2·x


Hej Soeffi,

Hvordan vil du regne sådan opgave ud på lommeregner...sådan som en amatør som mig kan forstå den

og undskyld jeg blander mig, jeg forsøger at suge så meget viden ind til mig og forstå det:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#3

De 100% er købsprisen, de 20% er fortjenesten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2016 af mathon

Til "mig, der ikke fatter det store ved matematikken"

Forholdstal:
                             procent            decimaltal            
                    K     100                        1              
                    F        20                      0,20
                    S       120                     1,20


                                K=\frac{S\cdot 1}{1{,}20}=\frac{S}{1{,}20}=\frac{160.000}{1{,}20}=133.333{,}33


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2016 af Soeffi

#2 ... Det giver ligningen for x: 160.000 kr. -  x = 0,2·x

160.000 kr. -  x = 0,2·x ⇔

160.000 kr. = 0,2·x + 1·x ⇔

160.000 kr. = 1,2·x ⇔

x = (160.000 kr.)/(1,2) ⇔

x = 133.333 kr.

Dvs. købsprisen er 133.333 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2016 af tinemo (Slettet)

#6

Til "mig, der ikke fatter det store ved matematikken"

Forholdstal:
                             procent            decimaltal            
                    K     100                        1              
                    F        20                      0,20
                    S       120                     1,20


                                K=\frac{S\cdot 1}{1{,}20}=\frac{S}{1{,}20}=\frac{160.000}{1{,}20}=133.333{,}33


Mange tak for forklaringen:-)


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.