Fysik

energi/effekt afsat i et kredsløb

29. august 2016 af axx2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Energien og effekten er angivet af et 1,5 V batteri, når det er tilsluttet en resistor.
Batterietes elektromotoriske kraft = 1,5 V, og indre resistans Ri= 0,33Ω. Resistorens resistans er Ry= 5,00Ω

Hvordan beregner jeg strømmen i kredsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af mathon

        U_0=U_i+U_y

        U_0=R_i\cdot I+R_y\cdot I=\left (R_i+R_y \right )\cdot I

       I=\frac{U_0}{R_i+R_y}


Svar #2
29. august 2016 af axx2 (Slettet)

#1

        Hvad er min Uog Uy?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2016 af mathon

Brug
                    I=\frac{U_0}{R_i+R_y}=\frac{1{,}5\; \Omega \cdot A}{(0{,}33+5{,}00)\Omega }
              


Svar #4
29. august 2016 af axx2 (Slettet)

#3

men jeg ved ikke hvad min U0 er. Er det 1,5 V?              


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2016 af mathon

        U_0 er hvilespændingen også kaldt den elektromotoriske kraft.


Skriv et svar til: energi/effekt afsat i et kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.