Matematik

Vektorer - bestem tal

30. august 2016 af sofieeew (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Håber i kan hjælpe 

Bestem tallene s og t så s gange vektor a + t gange vektor b = (11,24) 

vektor a = (8,2) og vektor b = (-3,-5) 

Tak på forhånd for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

To ligninger med to ubekendte:

s\cdot 8+t\cdot (-3)=11

s\cdot 2+t\cdot (-5)=24


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2016 af mathon

så du har
                          8s-3t=11                                                               8x-3y=11
                          2s-5t=24    ligningssystemet løses lige som        2x-5y=24


Skriv et svar til: Vektorer - bestem tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.