Matematik

udregn følgende brøk

01. september 2016 af lp4654 (Slettet) - Niveau: C-niveau

4*\frac{3*4^{2}-2\sqrt{71}}{4+92}

har følgende opgave. 

Er det korrekt at regne den således

4*\frac{3*64-2*8,4}{4+92}

dernæst 

4*\frac{192-16,8}{96}

og så 

4*\frac{175}{96}


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du laver en regnefejl. 

Ved skridtet:

4\cdot \frac{192-16,8}{96}

Du skal dividere begge led, altså 192 og 16,8, med 96, før du trækker dem fra hinanden. Desuden skal du stoppe med de afrundinger, du laver både med \sqrt{71}, og idet du trækker leddene fra hinanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

Jeg ville nok lave den med en lidt anden orden fx

Udgangs punkt:4*\frac{3*4^{2}-2\sqrt{71}}{4+92} 

Gør brøken pæn:4*\frac{48-2\sqrt{71}}{96}

Ganger ind:\frac{192-8\sqrt{71}}{96}

Reducer: \frac{24-\sqrt{71}}{12}

Håber det gav mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2016 af PeterValberg

#0

3\cdot 4^2\neq 3\cdot 64

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

#1

"Du skal dividere begge led, altså 192 og 16,8, med 96, før du trækker dem fra hinanden. "

Det skal man så ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det er også rigtigt. Jeg ved ikke lige, hvad jeg tænkte der - beklager. 


Svar #6
05. september 2016 af lp4654 (Slettet)

#2 

hvor får du de 8\sqrt{71} fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

#6

4*2\sqrt{71} =8\sqrt{71}


Skriv et svar til: udregn følgende brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.