Matematik

brøker

03. september 2016 af hejbmw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der en venlig sjæl der har lyst til at hjælpe mig med disse to brøker. Har prøvet og prøvet, men kan ikke  finde ud af at løse de sidste 2 og få dem til at passe.

Har vedhæftet en fil, der kan I se de 2 sidste brøker.

Håber I kan hjælpe og på forhånd tak :D

Vedhæftet fil: brøk.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2016 af mathon

B)
          \frac{2}{20}   kan forkortes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2016 af mathon

D)
               \frac{1}{2}+\frac{1}{4}=\frac{2}{4}+\frac{1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2016 af mathon

E)
          \frac{1}{2}+\frac{1}{3}+2=2+\frac{3}{6}+\frac{2}{6}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2016 af sjls

D)

Finder fællesnævner ved at gange med to i tæller og nævner i den første brøk. Herefter lægges tællerne sammen:

\frac{1}{2}+\frac{1}{4}=\frac{2*1}{2*2}+\frac{1}{4}=\frac{3}{4}

E)

Der findes fællesnævner vha. samme metode som ovenfor, og 2-tallet ganges ind i tælleren på brøken. Herefter forkortes brøken til 3/2 ved at dividere med 3 i tæller og nævner.

\frac{1}{2}+\frac{1}{3}+2*\frac{1}{3}=\frac{3}{6}+\frac{2}{6}+\frac{4}{6}=\frac{9}{6}\Leftrightarrow\frac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2016 af sjls

Jeg er vist lige langsom nok til at svare... Men nu får du så bare to forskellige svar/forklaringer, for jeg kan ikke slette mit svar. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2016 af mathon

alt kan slettes inden ti min.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2016 af sjls

#6

Nå ja, det havde jeg faktisk lige glemt... Men nu tror jeg bare, jeg lader det stå i tilfælde af, at andre kunne få noget ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2016 af mathon

#7

     Din E)'er fortjener ellers at blive slettet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2016 af sjls

#8

Ja, det gik lidt stærkt... Beklager... Håber nu, personen kunne forstå det alligevel.


Svar #10
03. september 2016 af hejbmw (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, det har været en stor hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2016 af StoreNord

Jeg synes da løsning E i #4 er rigtig.  ??


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.