Matematik

ligning

03. september 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

hvordan løses: "find skæringen"

y=4x+4              y= -2/4x -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2016 af mathias1997

4x+4=\frac{-2}{4x}-2

Løs x. Indsæt derefter x i en af de førnævnte ligninger for at finde y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2016 af Jegvedingenting

Jeg tror du skal sætte dem lig med hinanden.

Altså 4x+4 = (-2/4x) -2

Også regne x ud og bagefter indsætte den fundne værdi i ligningen og finde y. Noget i den retning tror jeg.


Svar #3
03. september 2016 af unicorn66

så x= 4*( -2) ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2016 af mathias1997

x_1=-0,09

x_2=-1,41


Svar #5
04. september 2016 af unicorn66

hvorfår -3???? burde det ikke være -2


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2016 af mathias1997

4x+4=\frac{-2}{4x}-2

4x+6=\frac{-2}{4x}

16x^2+24x=-2

16x^2+24x+2=0

Den ordnede 2. gradsligning løses. Deraf de 2 løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2016 af Capion1

# 0
Hvordan tolker vi     y= -2/4x -2    ?
y=-\frac{2}{4x-2}       ?      i så fald er det lig med
y=\frac{1}{1-2x}   


Svar #8
04. september 2016 af unicorn66

jeg har fået x til at give -6/4?? men det passer ikke når jeg sætter den ind i ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2016 af mathias1997

Men hvordan er du kommet frem til den løsning? Kan du finde ud af at løse en andengradsligning?


Svar #10
04. september 2016 af unicorn66

jeg kan godt find ud af løse en andegrads ligning, men jeg har fået besked på at løse den, som man løser 2 ligninger med 2 ubekendte. altså hvor jeg isolere og ganger ind i den anden ligning


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.