Kemi

HJÆLP

03. september 2016 af Rune1244 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj!

Er der én, der kan hjælpe mig med vedhæftet opgave?

Jeg skal beregne morfinindholdet i de analyserede birkes, udtryk i ug/g birkes, og har ingen ide om hvordan man gør. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af mathon

                    1395{,}14=\left (3{,}74\cdot 10^{10} \; mol^{-1} \right )\cdot n_{morfin}-9{,}77

                    n_{morfin}=\frac{1395{,}14+9{,}77}{3{,}74\cdot 10^{10} \; mol^{-1}}         


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

                    1395{,}14=\left (3{,}74\cdot 10^{10} \; mol^{-1} \right )\cdot n_{morfin}-9{,}77

                    n_{morfin}=\frac{1395{,}14+9{,}77}{3{,}74\cdot 10^{10} \; mol^{-1}}=3{,}75644\cdot 10^{-8}\; mol                    \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m(mor\! fin)=\left (285{,}34\; \tfrac{g}{mol} \right )\cdot \left ( 3{,}75644\cdot 10^{-8}\; mol\right )=1{,}07186\cdot 10^{-5}\; g=10{,}7186\; \mu g morfin

som befandt sig i 0{,}516\; g birkes,

hvoraf antal \mu g morfin pr g birkes:
                                                           \frac{10{,}7186\; \mu }{0{,}516\; g}=2{,}077\cdot 10^{-4}\; \mu g/g
              


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2016 af mathon

hvoraf antal \mu g morfin pr g birkes:
                                                           \frac{10{,}7186\; \mu {\color{Red} g} }{0{,}516\; g}=2{,}077\cdot 10^{-4}\; \mu g/g


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2016 af Summerella (Slettet)

Burde det ikke være 10,7186 ug * 0,516 g? jeg får nemlig ikke samme resultat og enhederne stemmer ikke helt i mit hoved. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2016 af mathon

#5
       din enhed bliver i så fald \mu g\cdot g
       men skal være \mu g/ g.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2016 af Soeffi

#4 Det skal vel være: (?!)...

\\\frac{10,7186\; \mu g}{0,516\; g}=20,77\; \mu g\; morfin/g\;birkes=\\\;\\\;\\ \frac{10,7186\; \mu g}{0,516\; g}=2,077\;\cdot 10^{-5} g\; morfin/g\;birkes

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2016 af mathon

Ja - tastefejl:
hvoraf antal \mu g morfin pr g birkes:
                                                           \frac{10{,}7186\; \mu {\color{Red} g} }{0{,}516\; g}=20{,}77\; \mu g/g
                         


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.