Matematik

Hvordan finder jeg a, b og c i en andengradspolynomium hvis jeg har ukendte tal?

04. september 2016 af whatsupp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Det ville være fedt hvis i kunne hjælpe mig!

Jeg skal finde diskriminanten i en andengradspolynomium, og ved at gøre det skal jeg først vide hvad tallene a, b og c er. Men de er ukendte, og jeg ved ikke helt hvad man skal gøre for at finde tallene..

Jeg har fået ligningen:

f(x)= x^2-x-2

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

          f(x)=\mathbf{\color{Red} a}x^2+\mathbf{\color{Blue} b}x+\mathbf{\color{Magenta} c}
          f(x)=\mathbf{\color{Red} 1}x^2+\mathbf{\color{Blue} (-1)}x+\mathbf{\color{Magenta} {(-2)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af mathon

      d=b^2-4\cdot a\cdot c=(-1)^2-4\cdot 1\cdot (-2)=1-(-8)=1+8=9


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg a, b og c i en andengradspolynomium hvis jeg har ukendte tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.