Matematik

løsning af potensligninger

04. september 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder med en opgave hvor der er med potensregning at gøre, jeg har prøvet at lave dem men har ikk rigtig haft om det før så kan ikk komme nogle vegne håber i kan hjælpe med de 4 opgaver!!!

a.) x4= 33,1776

b.) x-3= 0,512

c.) 0,75*x10=768

d.) 25,3*x-2,5=0,34


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

a)
        x^4=33{,}1776

        x^4=\left (\mp \sqrt[4]{33{,}1776} \right )^4

       x=\mp \sqrt[4]{33{,}1776}


Svar #2
04. september 2016 af makki1994 (Slettet)

skal jeg lave alle de andre på denne måde også? og det tegn der er lige efter parantes hvad er det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

b)
       x^{-3}=0{,}512

       \left (x^{3} \right )^{-1} =0{,}512

       x^{3} =0{,}512^{-1}

       \left (x^{3} \right )^{\frac{1}{3}} =\left (0{,}512^{-1} \right )^{\frac{1}{3}}

       x=0{,}512 ^{-\frac{1}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2016 af mathon

c)
      x^{10}=768\cdot \frac{4}{3}=256\cdot 4=2^{8}\cdot 2^2=2^{10}

      \left (x^{5} \right )^2=\left (2^{5} \right )^2

      \left (\mp x^{5} \right )^2=\left (2^{5} \right )^2

       \mp x^{5} =2^{5}

        \mp x =2

         x =\pm 2


Svar #5
04. september 2016 af makki1994 (Slettet)

forstår ikke helt hvordan du kommer frem til c? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2016 af mathon

#5

     c)   skriv den som
                                     x^{10}=2^{10}

                                     \left (\pm\, x \right )^{10}=2^{10}

                                     \pm \, x =2

                                     x =\pm2

                                     
                          


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2016 af mathon

d)

          25{,}3\cdot x^{-2{,}5}=0{,}34

          x^{-2{,}5}=\frac{0{,}34}{25{,}3}

          \left (x^{2{,}5} \right )^{-1}=\frac{0{,}34}{25{,}3}

          x^{2{,}5} =\frac{25{,}3}{0{,}34}

          x =\left (\frac{25{,}3}{0{,}34} \right )^{\frac{1}{2{,}5}}

          x =\left (\frac{25{,}3}{0{,}34} \right )^{0{,}4}


Skriv et svar til: løsning af potensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.